S.V. Nieuwleusen presenteert nieuwe voorzitter en clubhuisontwikkelingen

S.V. Nieuwleusen heeft tijdens de algemene voorjaarsledenvergadering van donderdag 12 mei Erwin van Leussen benoemd tot voorzitter van S.V. Nieuwleusen. 

Van Leussen volgt hiermee Bert de Roo op, die eerder moest stoppen vanwege gezondheidsredenen.

Erwin van Leussen is geen onbekende binnen S.V. Nieuwleusen, zo heeft hij in het verleden al eerder een bestuursfunctie binnen de club vervuld. Wim van Dijk is benoemd als bestuurslid Facilitaire zaken.

Van Dijk volgt hiermee na tien jaar Nico Buursema op. De komende periode zal Buursema nauw betrokken blijven bij de realisatie van het nieuwe clubhuis. Daarnaast is Edwin Lefers na zes jaar afgetreden als penningmeester en bestuurslid Financiën & Administratie.

Voor Lefers is nog geen opvolger voorgedragen. Hiermee bestaat het verenigingsbestuur van S.V. Nieuwleusen op dit moment uit Erwin van Leussen (voorzitter), Marc v/d Kolk (Secretaris), Dinant Bollemaat (Voetbalzaken), Wim van Dijk (Facilitaire Zaken), Kars Odink (Marketing & Communicatie).

Nieuw clubhuis

Het bestuur heeft aansluitend haar leden geïnformeerd over de bouw van het nieuwe clubhuis. Het nieuwe clubhuis voor S.V. Nieuwleusen en Korfbalvereniging d’Ommerdieck wordt volgens de plannen gebouwd op de plek waar zich nu de tribune van S.V. Nieuwleusen bevindt.

Het clubhuis zal in deze situatie uitkijken over het hoofdveld. De huidige tribune zal in deze opzet verdwijnen. In het ontwerp wordt een nieuwe tribune geïntegreerd in het clubhuis. Het huidige clubhuis zal worden gesloopt, wat later ingericht kan worden als evenementen plein.

Werkgroepen

De plannen zijn dat het geheel inclusief terras 65 meter lang wordt. Waarvan van het clubhuis 45 meter bedraagt. Dit is nagenoeg een half voetbalveld. Om dit te realiseren heeft S.V. Nieuwleusen in samenwerking met de korfbalvereniging een projectgroep ingericht die bestaat uit de volgende werkgroepen, namelijk: (1) Bouw- en ontwerp commissie, (2) Financiële commissie + Subsidies, (3) Aktiecommissie en (4) Communicatiecommissie. Later zal een vijfde groep worden toegevoegd die zich gaat bezighouden met de inrichting.

Inmiddels zijn zowel de interne als externe financiële mogelijkheden onderzocht. Ook zijn de mogelijkheden onderzocht om het clubhuis en wellicht hele sportpark energieneutraal in te richten. Het sportpark S.V. Nieuwleusen en d’Ommerdieck wordt hiermee het meest duurzame sportpark van de regio.

Strakke planning

De planning is dat het clubhuis op 1 augustus 2017 haar deuren opent. Dit is gelijk aan het zestigjarig bestaan van S.V. Nieuwleusen. De bouwcommissie verwacht zo’n acht maanden nodig te hebben om de plannen technisch te kunnen realiseren. Vanuit de leden werd zeer positief gereageerd op de plannen.

Hoofdsponsor

Vanuit Marketing & Communicatie werd aangekondigd dat er een nieuwe hoofdsponsor is gevonden. Deze wordt op 2 juli tijdens de wedstrijd van het regioteam Effeweg.nl tegen PEC Zwolle gepresenteerd. Ook zal dit jaar de website van S.V. Nieuwleusen geheel worden vernieuwd en werd kort aandacht besteed aan het gemeentelijke convenant voor het terugdringen van het alcoholgebruik.

Tip de redactie