Het rommelt bij RTV Raalte. Gisteren meldde de omroep op Twitter dat er 'wegens een conflict' komende zaterdag geen uitzending zou zijn. Bij dat conflict lijken heel wat mensen betrokken. 

De tweet is inmiddels verwijderd, maar daarmee zijn de problemen helaas nog niet weg. Een tipgever, die wenst anoniem te blijven, meldt aan Salland Centraal dat meerdere vrijwilligers het vertrek van de voorzitter eisen.

Conflict

Het conflict zou in eerste instantie zijn ontstaan tussen het bestuur en Rens Turk. Turk werd buiten de deur gezet omdat hij buiten het bestuur om probeerde een verbinding aan te gaan met de collega's van Deventer rtv. 

Dat initiatief schoot bij het bestuur in het verkeerde keelgat. Echter, Turk stak per week vele uren vrijwillig in de omroep, waardoor de keuze van het bestuur op weinig draagvlak kan rekenen onder de overige vrijwilligers.

Staken

Die vrijwilligers lijken de uitzending van zaterdag nu dus te staken. Volgens de tipgever zouden ze dreigen met opstappen wanneer de voorzitter niet aftreedt.

RTV Raalte was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.