De gemeente Dalfsen gaat, met behulp van een student van Saxion Hogeschool, onderzoeken wat de wensen en behoeften zijn van de Dalfser inwoners op het gebied van social media.

De gemeente hoopt van inwoners antwoord te krijgen op vragen als: welke social media worden het meest gebruikt? Welke informatie willen inwoners hierop zien? Wat lezen of doen inwoners het liefst op social media in relatie tot de gemeente?

Met deze en andere vragen kan de gemeente nog specifieker ingaan op de digitale wensen van inwoners. Daarnaast kan ze inwoners nog gerichter informeren over en betrekken bij het werk van de gemeente.

De enquête is in te vullen tot en met zondag 15 mei. Het invullen van de enquête duurt nog geen vijf minuten.

Op dit moment maakt de gemeente Dalfsen gebruik van de vier grootste social media kanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube. Hierop plaatst zij onder andere foto’s, (nieuws)berichten, vacatures en filmpjes.

Beleid

Daarmee informeert ze inwoners over beleid, werkzaamheden en activiteiten binnen de gemeente. Ook zet de gemeente social media actief in om inwoners te laten participeren bij de totstandkoming van gemeentelijke beleid.

Social media is continu in ontwikkeling, grote namen volgen elkaar in razend tempo op, daardoor maken inwoners gebruik van meerdere social media.

De mening van inwoners is niet alleen belangrijk, maar leidend voor de inzet van social media door de gemeente Dalfsen. Zodra de resultaten bekend zijn worden deze gedeeld via social media.