The Radzjas is de grote winnaar geworden van De Wraak van Salland. In een bomvolle Gouverneur kreeg de band van de jury net meer punten dan T-load (tweede), The Woof en Stick Figures.

The Radzjas verdient naast eeuwige roem ook een podiumplaats tijdens Stöppelhaene. De Wraak van Salland aflevering 2016 begon twee maanden geleden met een voorronde in café Vosman in Nieuw Heeten.

Daarna stoof De Wraak met haar voorrondes langs De Droadnagel in Haarle, De Baron in Heino en de Herxer Marke in Herxen. Na twee halve finales in de Leeren Lampe trok het evenement zaterdagavond ook weer zo veel publiek naar De Gouv, dat het café stampvol was.

The Radzjas trok uiteindelijk aan het langste eind. De band bestaat nog maar een jaar, maar de ambities zijn hoog. "We kunnen niet wachten om de podia te bestormen met onze eigen geschreven nummers!" Je moet dan denken aan punkrock en blues. "The Sex Pistols, The Clash, FIDLAR en The Growlers, dat zijn zo ongeveer onze voorbeelden."

Rooskleurig

Voor de groep ziet de toekomst er rooskleurig uit. Eerdere Wraak-winnaars zoals De Nieuwe Stempel en Tricklebolt staan geregeld op allerlei podia en ook The Radzjas hebben inmiddels verscheidende optredens te danken aan deelname aan De Wraak.

De band heeft met haar optredens de voor beginnelingen vaak aanwezige podiumvrees inmiddels wel overwonnen. Zo moest de formatie in de finale als laatste optreden, omdat ze zaterdagavond ook elders al geboekt waren. Zonder die podiumvrees kunnen ze met Stöppelhaene aan de bak.

T-load

En dat geldt ook voor T-load. Want jurylid Paul Wittenhorst, tevens voorzitter van de Stöppelhaene, had tijdens de prijsuitreiking een verrassing in petto: niet één band, maar twee bands mogen vanuit De Wraak doorstomen naar het grote Stöppelhaene-podium.

Wie T-load al eerder wil zien: omdat ze zich via De Wraak in de publiciteit gespeeld hebben, staan ze op Koningsdag in thuisplaats Wijhe ook op het podium. Over De Wraak De Wraak van Salland is een bandbattle met als doel bands uit Salland een podium te geven, voor café-eigenaren de mogelijkheid te bieden livemuziek te programmeren, maar bovenal de bandjescultuur in de regio te versterken en te ondersteunen.