De gemeente Hardenberg is gestart met het uitgeven van gratis polsbandjes aan organisaties van evenementen om zo alcoholgebruik onder bezoekers jonger dan achttien jaar tegen te gaan. 

Dat meldt Vechtdal Centraal.

De polsbandjes zijn bedoeld om leeftijdsherkenning mogelijk te maken. 18-minners krijgen bij de ingang een ander kleurtje dan 18-plussers. Barmedewerkers zien zo in één oogopslag wie wél en wie geen alcohol mag drinken.

Ontwijken

Volgens de gemeente is dit nodig, aangezien het drinkgedrag van jongeren in Hardenberg "zorgwekkend" is. Toch is het de vraag of de invoering van polsbandjes dit tegen zal gaan. Vechtdal Centraal schreef immers eerder over de manier waarop jongeren dit fenomeen ontwijken.

Posters

Het werken met polsbandjes is één van de acties van de gemeente om alcoholgebruik onder minderjarigen te verminderen. Daarnaast wijst de gemeente met posters volwassenen erop, dat ze beter geen alcohol aan jongeren onder de achttien jaar kunnen uitdelen.

In de e-mail kunnen organisaties aangeven voor welk evenement, hoeveel en wanneer polsbandjes en posters nodig zijn. Onder vermelding van afleveradres stuurt de gemeente de polsbandjes en/of posters toe. Voor de posters moet je ook aangeven of je A2- of A1-formaat wilt.