Nagel Nederland werkt aan een tweede vestiging, in Waalwijk. Een aanzienlijk deel van het volume dat tot dusver in Raalte werd opgevangen, wordt daardoor voortaan via Waalwijk gedistribueerd.

Dat meldt Salland Centraal.

De dochteronderneming van de Nagel-Group gaat voor de vestiging in Waalwijk samenwerken met koellogistiekbedrijf Kivits Drunen B.V. dat in Zuid- en West-Nederland de afhaling, omslag en distributie voor zijn rekening gaat nemen.

Optimaliseren

Bij de strategie plukt het bedrijf de vruchten van twee vestigingen. "Dankzij het nieuwe netwerk kunnen we niet alleen het nationale distributienetwerk optimaliseren, met Raalte als distributiecentrum voor het noordoosten en Waalwijk voor het zuidwesten, maar vergroten we ook de totale im- en exportcapaciteit in Nederland", aldus Hans De Landsheere, directeur Nagel Nederland.

De vestiging van de Nagel-Group in Raalte dateert van 1987 en was destijds de eerste vestiging buiten Duitsland. Raalte blijft de hoofdvestiging en vervult in de nieuwe bedrijfsstructuur in Nederland een belangrijke strategische functie.