Ondernemers op bedrijventerreinen in de gemeente Raalte kunnen gratis een asbestscan op hun bedrijfsdaken laten uitvoeren.

Dit in het kader van het provinciale project ‘Asbest van het bedrijfsdak’. Drie partijen, waaronder de gemeente Raalte slaan de handen ineen om de bedrijfsdaken van bedrijven op de bedrijventerreinen asbestvrij te krijgen.

Met het provinciale project worden ondernemers geholpen om de eerste stappen te zetten voor de sanering van asbestdaken.

"Vanaf 2024 geldt een verbod op asbestdaken", zegt wethouder Frank Niens: "Voor ondernemers op bedrijventerreinen is er nu de kans om gratis hun daken te laten scannen, zodat ze tijdig actie kunnen ondernemen. Een service die wij als gemeente samen met de KRW en Heino Aktief heel graag aanbevelen."

Naast de gratis dakscan, ontvangen bedrijven die gebruik maken van deze service informatie op maat over asbestsanering, stimuleringsregelingen, duurzame alternatieven en fiscale voordelen. De adviseur helpt de ondernemer ook op weg om concrete vervolgstappen te zetten.

Luchtfoto's

Een aantal bedrijven waarvan op basis van luchtfoto’s verwacht wordt dat ze een asbestdak hebben, worden direct aangeschreven. Bedrijven die niet aangeschreven worden, maar wel denken een asbestdak te hebben, kunnen zich ook voor de gratis dakscan melden bij de gemeente.