Met de videoauto van de verkeerspolitie Overijssel werd toezicht gehouden in Vechtdal, daarbij zijn drie rijbewijzen ingevorderd. 

110 km/u, 60 km/u toegestaan

Een automobilist werd staande gehouden die met 100 km/u een fietser passeerde op het Ommerkanaal Oost onder Ommen. Een meting kwam na correctie uit op 110 waar 60 was toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

180 km/u, 80 km/u toegestaan

Verder werd in de avondspits, terwijl het zeer druk was, toch nog extreem hard gereden door de bestuurder van een Porsche. Op de plusstrook was ondanks deze drukte toch voldoende ruimte om gemiddeld 146 km/u te rijden waar 80 was toegestaan. Pieksnelheid werd geschat op 180 km/u. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

117 km/u, 120 km/u toegestaan

Naast een automobilist die op de A28 een rood kruis negeerde (niet opzettelijk, maar had de gedachten er niet bij) werd tussen Zwolle en Staphorst een zojuist aanschafte snelle personenauto met ruim 400 pk gevolgd. Gemiddelde snelheid was 177 km/u waar 120 was toegestaan. Ook deze bestuurder zal het een tijdje zonder rijbewijs moeten doen.

Op het Westeinde (Nieuwleusen) en op de Ankummerdijk/Nieuwendijk werd ook nog enige tijd gecontroleerd. Hier werden echter geen overtredingen geconstateerd.