Raalte gaat niet meer doen voor vluchtelingen

De gemeente Raalte gaat niet meer doen voor vluchtelingen en asielzoekers dan het nu al doet. “We vragen nu al genoeg van de samenleving en we leveren al meer dan voldoende bijdrage”, laat burgemeester Martijn Dadema weten. 

Tijdens de inspraakavond over de komst van het AZC in Raalte opperden meerdere particuliere partijen om ook kleinschalige opvang te realiseren op een aantal locaties. “Daar hebben we gesprekken mee gevoerd en we hebben ze laten weten dat we dat niet gaan doen. Welke partijen dat zijn, zeg ik niet om geen onnodige onrust te creëren.”

Doelstellingen

Met de komst van het AZC in onder andere Raalte en de plaatsing van meer statushouders voldoet de provincie aan de landelijke taakstellingen. Mocht het zo zijn dat Den Haag er achter komt dat de maatregelen niet voldoende zijn, is Raalte niet voornemens zich direct beschikbaar te stellen.

“We gaan dan nieuwe afwegingen maken, maar kijken dan eerst naar andere gemeenten. Onze bijdrage is met de opvang van 950 vluchtelingen al meer dan voldoende.”

Werkgroepen

Op dit moment zijn de werkgroepen nog volop in overleg over de komst van het AZC in Raalte. Alleen de werkgroep ‘Looproute’ is er uit. Mededelingen over de inhoud worden er voorlopig niet gedaan. “Op 3 mei gaat het voorstel naar de gemeenteraad. Op 12 mei is er een informatieavond en op 17 mei een raadspleinsessie. Het definitieve besluit wordt op 24 mei genomen.”

NUwerk

Tip de redactie