Bibliotheek op school bij de Dolfijn in Heino

Katholieke Daltonschool de Dolfijn en de Bibliotheek Salland gaan samenwerken om kinderen verder vertrouwd te maken met (voor)lezen en mediawijsheid. 

Door deze samenwerking beschikt de Dolfijn over een grotere en actuele collectie boeken. Dit past uitstekend bij het leesbeleid wat de school heeft ingevoerd. 

Arno Roelofs, directeur Katholieke Daltonschool de Dolfijn en Frederique Westera, directeur-bestuurder Bibliotheek Salland, tekenden hiervoor de samenwerkingsovereenkomst voor het leesbevorderingsprogramma ‘de Bibliotheek op school’. 

Bovendien is het belangrijk dat al op jonge leeftijd met lezen wordt gestart. Vandaar dat er ook met de kinderopvang Knuzz (Koos), die op dezelfde locatie gevestigd is, gesprekken zijn om de samenwerking verder te versterken. Programma de Bibliotheek op school De Bibliotheek op school is een educatieve aanpak voor elke Nederlandse basisschool om het plezier in lezen te vergroten.

Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen, gaan ze meer lezen en worden ze beter in taal. Door gericht de leesvaardigheid van kinderen te verbeteren vergroot je ook nog eens de woordenschat. Met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en groeit de woordenschat met 1.000 woorden per jaar.

Hierdoor zijn ze in staat beter te leren en krijgen ze betere kansen om te participeren in de maatschappij. Met de deelname van Katholieke Daltonschool de Dolfijn staat de teller op 21 basisscholen waar de Bibliotheek op school actief wordt ingezet in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe.

Tip de redactie