Bij de woningbrand die dinsdagochtend uitbrak in de Deventer binnenstad is een 34-jarige bewoner overleden. De brand was pas woensdagochtend onder controle.

Rond 8.00 uur brak de brand uit in een woning boven een café aan de Brink. De vlammen sloegen in rap tempo om zich heen en verwoestten een flink deel van het pand.

Bewoner overleden

De bewoner, een 34-jarige man, werd door hulpdiensten uit de woning gehaald en door ambulancepersoneel gereanimeerd en overgebracht naar het Deventer Ziekenhuis. Daar overleed hij.

Een andere bewoner wist wel aan het vuur te ontsnappen. Hij redde eerst zijn hond en ging vervolgens weer naar binnen voor zijn kat. De brandweer ging hem achterna en haalde zowel de man als de kat levend naar buiten.

Brand sloeg over

Hoewel de brandweer de situatie gedurende de ochtend steeds beter onder controle leek te krijgen, laaide de brand in de middag weer op. De vlammen waren overgeslagen naar een naastgelegen pand.

Meerdere eenheden werden weer opgeroepen om hulp te bieden. Bluswater werd uit de IJssel gepompt, waardoor de weg hierlangs - de Welle - werd afgesloten.

Onder controle

In de nacht laaide de brand nog enkele keren op. Uitendelijk werd pas dinsdagochtend het sein 'brand meester' gegeven, wat inhoudt dat de situatie onder controle is.