Leerlingen van scholen van het Etty Hillesum Lyceum kunnen deze zomer voor het eerst deelnemen aan de Zomerschool.

De Zomerschool is voor leerlingen die naar het oordeel van de rapportvergadering dreigen te blijven zitten dan wel af te stromen en maar naar het oordeel van de rapportvergadering wel de capaciteiten hebben om binnen dezelfde leerroute over te gaan.

De deelnemende leerlingen investeren één of twee weken van hun zomervakantie aan school. Ze krijgen extra les en doen een toets op Het Stormink.

Alleen leerlingen die naar inschatting van de leraren in de juni-eindrapportvergadering voldoende kans maken op succes worden toegelaten. Dit is afhankelijk van hun capaciteiten, cijfers, motivatie en gedrag.

Overgaan

Als de resultaten goed genoeg zijn, bestaat de kans dat leerlingen alsnog overgaan of in ieder geval een betere uitgangspositie hebt voor de start van het nieuwe schooljaar.

De Zomerschool vindt plaats in juli. Ouders en leerlingen hebben hierover een brief thuis ontvangen. Extern onderwijsadviesbureau Studelta ondersteunt het Etty Hillesum Lyceum hierbij.

De kosten worden uit subsidie betaald. Eigen docenten maken de zomertoetsen, leerkrachten van Studelta nemen de toetsen af.