Pand HVS in Raalte verbouwd tot appartementen

SallandWonen gaat van start met de verbouwing van het leeggekomen kantoorpand aan de Marktstraat 65 in Raalte. Het pand in het centrum van Raalte wordt verbouwd tot woongebouw met acht huurapppartementen.

Waar eerder gewerkt werd, kan straks gewoond worden. Hiermee gaat SallandWonen innovatief en duurzaam om met de krapte op de woningmarkt. 

Huurdersvereniging

Huurdersvereniging Salland, die als enige huurder nog in dit pand kantoor hield, is deze week verhuisd naar een gedeelte in het kantoorpand van SallandWonen. Nu het gehele pand leeg is, gaat de verbouw van start.

Appartementen

Bij het maken van het ontwerp is ingezet op duurzaamheid en het ontwikkelen van prettige en betaalbare appartementen. De appartementen, drie op de begane grond en vijf op de verdieping, zijn verschillend van grootte (47 m2 tot 75 m2).

Naast de hoofdslaapkamer biedt ieder appartement een tweede ruimte, die als hobbykamer/kantoor/ logeerruimte geschikt is.

Starters

De appartementen zijn daarmee geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens. Er wordt verwacht dat met name starters op de woningmarkt geïnteresseerd zijn, omdat in het gebouw een lift ontbreekt.

Verhuur

SallandWonen biedt de woningen voor de verhuur aan volgens het reguliere aanbodmodel. Verwacht wordt dat de appartementen na de zomer aangeboden worden.

De planning is dat het gebouw eind 2016 gereed is voor bewoning. Informatie over dit project is te vinden op www.sallandwonen.nl/onzeprojecten.

Tip de redactie