OM doet onderzoek in Deventer na illegale visvangst

Het Milieu Rechercheteam Oost-Nederland heeft woensdag onderzoek in Deventer gedaan naar aanleiding van de illegale vangst van paling en wolhandkrabben in de Boven Rijn en het Bijlandschap Kanaal bij Tolkamer.

Dat meldt RTV Oost. Het onderzoek volgde op het op heterdaad betrappen van twee beroepsvissers die in november vorig jaar bezig waren met een illegale visserij.

Het rechercheteam doorzocht onder leiding van het Openbaar Ministerie een boot en twee woonadressen in Deventer. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek naar de activiteiten van beide beroepsvissers wordt voortgezet.

Het rechercheteam en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) betrapten de twee beroepsvissers op 10 november op heterdaad bij het vangen van aal en wolhandkrabben.

De dieren waren kennelijk bestemd om te worden verhandeld voor de menselijke consumptie. De vangst werd ter plaatse teruggeplaatst in de Rijn. De fuiken die werden gebruikt voor het vissen zijn in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen.

Tip de redactie