Fietstocht De Laarman begint iets eerder

De MTB en toerfietstocht van De Laarman op zaterdagavond 19 maart begint een uurtje eerder. De deelnemers kunnen al om 19.00 uur vertrekken. 

De route gaat langs oude boerderijen en historische plaatsen in en rond Luttenberg, over boeren-erven, door schuren en andere gebouwen en langs ongewone plaatsen en paden. Het vertrek is vanaf museum De Laarman, Butzelaarstraat 60 in Luttenberg.

Vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur kunnen toerfietsers starten voor een tocht van 12 kilometer en ook om 19.00 uur starten de Mountainbikers voor een route van 30 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per persoon, incusief één consumptie. Kinderen onder de 12 jaar mogen onder begeleiding gratis deelnemen.

Tijdens de tocht worden op rustpunten oude verhalen verteld of onverwachte situaties uitgebeeld. Vroeger waren mensen bijgelovig en bang voor alles wat ‘anders’ was: dwaallichtjes in het veld, schooiers, landlopers of witte wieven, spoken met witte gewaden en rode ogen die heel hard konden gillen en krijsen.

Deze elementen komen op onverwachte plaatsen en momenten weer tot leven en maken de fietstocht extra spannend. Na terugkomst is er voor de deelnemers gelegenheid om in het museum na te praten over deze bijzondere avond.

Opgave loopt via www.ticketkantoor.nl/shop/delaarman Uiterste inschrijfdatum is 16 maart.

NUwerk

Tip de redactie