HV Kwiek ontvangt 1.750 euro van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Handbalvereniging Kwiek uit Raalte van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in februari en ontvangt een cheque van 1.750 euro. 

De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

HV Kwiek gaat het geld gebruiken voor een trainingskamp in het buitenland. Erik Steverink, bestuurslid bij HV Kwiek: "Het geld kunnen we goed gebruiken voor een trainingskamp in Denemarken waar wij van de zomer naar toe gaan."

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In februari belden 78 clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van HV Kwiek leverde de club maar liefst 85 loten op.

Als de 85 loten een jaar blijven meespelen, dan kan HV Kwiek 7.841,25 euro bijschrijven aan de clubkas. Extra geldprijzen De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht.

HV Kwiek eindigde in februari op de derde plaats en ontvangt 1.750 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

NUwerk

Tip de redactie