De gemeenteraad van Raalte moet een Raadsenquête uitvoeren om de onderste steen boven te krijgen in de zogenaamde 'stortgataffaire'. De kritische Raaltenaar Hans de Kort is bang dat er slechts een Raadsonderzoek wordt uitgevoerd.

“De Raadsleden in Raalte spreken alleen maar over een raadsonderzoek in de Zaak Haarman en niet meer over raadsenquête. Maar dat is een wezenlijk verschil. Want bij een onderzoek komt de onderste steen niet boven”, zegt Hans de Kort.

De Kort verzoekt de raadsleden in Raalte dan ook nog eens stevig in te zetten op de Raadsenquête. “Ondervraagden kunnen tijdens een raadsonderzoek straffeloos onwaarheden/leugens vertellen. Een raadsonderzoek heeft dan ook weinig waarde en is (wederom) weggegooid gemeenschapsgeld”, zegt De Kort.

Geheugenverlies

"Beleidsfunctionarissen en politici hebben, en dat niet alleen aan mij, laten weten dat zij bereid zijn omtrent De Zegge VII en het vuilstortdebacle naar volle waarheid te getuigen. Maar alléén als zij daartoe onder ede worden gedwongen. In het andere geval zouden zij kunnen gaan lijden aan selectief/collectief geheugenverlies. Dat is onwenselijk en daarom heeft een raadsenquête veruit de voorkeur.”