De Multilight Verlichte Optocht in Lemelerveld gaat zaterdagavond 5 maart op herhaling. De roemruchte optocht werd tijdens carnaval afgelast vanwege de regen.

In overleg met de wagenbouwgroepen, gemeente en de Sprokkelaars is er besloten om de optocht alsnog te organiseren. Zaterdag 5 maart om 19.30 uur zullen vijf grote wagenbouwgroepen uit de regio zich presenteren in Lemelerveld.

De wagens en loopgroepen zijn verlicht en zullen je betoveren met hun magische verlichting. Na afloop van de optocht volgt er een kleintje carnaval in de vorm van de Noazeveravond bij Residentie Reimink met medewerking van DJ Team Het Einde. Het is leuk om deze avond verkleed te komen, het is echter geen verplichting.

Route optocht 

Om 19.15 uur wordt de straatverlichting langs de route gedoofd. Klokslag 19.30 uur wordt er gestart op de kruising Nieuwstraat/Dorpsstraat en zet de optocht zich in beweging naar het Kroonplein. Vanaf hier rijdt de verlichte stoet over de Vilstersestraat, de Waterinkweg en de Ds. C. Keersstraat.

Vervolgens draait de optocht de Kerkstraat op, waar de duizenden lampjes voor een schitterende weerkaatsing zorgen in het Overijssels kanaal.