De bandcompetitie De Wraak van Salland gaat aankomende vrijdag van start in café Vosman in Nieuw Heeten en een dag later is het de buurt aan café de Baron in Heino.

Dit is het startsein voor de editie 2016, die de komende weken de hele regio rondtrekt. Natuurlijk zijn alle avonden gratis toegankelijk.

Het eerste optreden van de avond begint om 21.00 uur. De bands die vrijdagavond optreden zijn the Radzjas, T-load, Fresh en Mr-Jingles. Zaterdagavond treden Premium Rock, The Woof, Thieving Maqpies en The Attic. Deze bands zullen tegen elkaar gaan strijden om door te gaan naar de volgende ronde.

Muntjes

De winnaar van de avond wordt gekozen door het publiek van de avond. Bezoekers kunnen hun voorkeur laten blijken door een muntje in de koker van de band te gooien die zij het beste vinden deze avond. De band met de meeste muntjes wordt de winnaar van de avond en gaat door naar de halve finale.

De nummer twee van de avond wordt gekozen door middel van een online poll. Hier zullen van de drie overgebleven bands een videoclip te zien zijn van het optreden op de Wraak van Salland.

Halve finale

De band met de meeste stemmen gaat hierna ook door naar de halve finale. De halve finales zijn bij de Leeren Lampe in Raalte op 8 en 15 april.

Sponsoren

De Wraak van Salland zou er niet zijn zonder de sponsoren. Dit jaar zijn Salland Centraal, AVXL – light and sound supply, Coop Molenhof Raalte, Roots Dance Events en Stöppelhaene de sponsoren van de bandcompetitie.