De voetballers van vv Heino 7 zijn een crowdfundingactie gestart om een oefenwedstrijd in Engeland te kunnen financieren. 

Heino 7 speelde vorig jaar in Heino een oefenwedstrijd tegen het Engelse docententeam Los Yobos uit Reading en wil nu de returninterland spelen. De eerste wedstrijd kwam tot stand via een Heinoër die lid is van het team uit Reading. 

“Al van kinds af aan dromen wij van een interlandcarrière”, laten de mannen weten. “De realiteit echter is dat we net te weinig talent hebben om een echt haasje te bemachtigen.” 

“We hebben onze Engelse gasten in Heino onthaald en na een kleine zege volgde een gebroederlijke avond. Nu willen we de return spelen in Reading. Niet iedereen heeft de financiële middelen om dit te realiseren, vandaar deze actie.”

Doneren

Via de website Dreamordonate kun je geld doneren. “Voor 5 euro krijg je een ‘high-five gevoel’, voor 10 ontvang je een ansichtkaart uit Reading en doneer je 25 euro, dan word je via Whatsapp op de hoogte gehouden over de belevenissen en nemen we ook nog eens Engelse thee voor je mee. Doneer je 50 euro, dan bieden wij een professioneel geschreven reisverslag voor publicatie op internet of in de krant. En doneer je 100 euro, dan krijg je een VIP-behandeling bij onze kampioenswedstrijd.”

De mannen geven ook nog iets aan de grootste sponsor van hun returninterland. “Die krijgt een Engels ontbijt op bed.”

Doel 

Heino 7 wil 1000 euro ophalen met de crowdfundingactie. De actie loopt nog tot vrijdag 20 mei. De eerste donatie van 25 euro is inmiddels binnen.