Hoewel Deventer pas over twee jaar haar 1250-jarig bestaan viert, zijn nu al de eerste voorbereidingen van start gegaan. 

Dat meldt Deventer Centraal.

Op 17 maart staat een startbijeenkomst gepland waarbij iedere kan en mag meedenken over de invulling van de festiviteiten. In 2018 bestaat Deventer 1250 jaar.

Het jaar 768 wordt in veel historische bronnen genoemd als het eerste bepalende moment in de geschiedenis van Deventer. Toen kwamen de monniken van Lebuinus en Marchelmus naar deze plek.

Bijzondere viering

Het Evenementenbureau van de VVV en het Deventer Verhaal hebben het initiatief genomen om te komen tot een bijzondere viering van 1250 jaar Deventer. Ze kiezen er naar eigen zeggen nadrukkelijk voor om te komen tot een programma met, door én voor de stad.

De startbijeenkomst op donderdag 17 maart moet daar de eerste stap voor vormen. Iedereen die belangstelling en/of ideeën heeft, is welkom om mee te denken en werken. De bijeenkomst vindt plaats in de Deventer Schouwburg.

De middag duurt van 16.30 tot 18.00 uur en de hapjes worden verzorgd door Michiel Bussink en passen bij hetgeen dat de Deventenaar in 768 at. De toegang is uiteraard gratis.