Het Deventer Ziekenhuis gaat 275 extra parkeerplaatsen realiseren. Daarmee komt het totaal op 1250 plekken. Als gevolg van de uitbreiding gaat ook het parkeertarief omhoog. 

Dat meldt Deventer Centraal.

Met de uitbreiding hebben patiënten en bezoekers – ook op de drukke momenten – voldoende parkeergelegenheid. Dat is momenteel niet altijd het geval.

De uitbreiding van parkeerplaatsen vindt plaats op het eigen terrein van het ziekenhuis. Ruimte is gevonden door de sloten af te dekken en het water ondergronds te laten stromen. Rondom het terrein komen nieuwe heggen die het groene karakter van de omgeving versterken.

Bredere rijbanen

Naast het realiseren van extra parkeervakken, wordt de verlichting op het terrein vervangen door een energiezuinige LED-variant en zijn er kleine aanpassingen in de bewegwijzering. Tot slot worden de rijbanen breder en straks van twee kanten toegankelijk.

Parkeerkosten

Door de ontwikkeling van kosten, ziet het ziekenhuis zich genoodzaakt het parkeertarief tussen 31 en 60 minuten te verhogen. Tot een half uur parkeren blijft gratis; ook wijzigt het maximumbedrag per dag (5 euro) niet.

De werkzaamheden voor de extra parkeerplaatsen starten 7 maart en duren tot na de zomer. In die periode wordt een klein deel van de landbouwgrond aan het Mensinksdijkje geschikt gemaakt voor 150 auto’s die voor de medewerkers toegankelijk zijn.