Medewerkers van het distributiecentrum van Jumbo in Raalte gaan donderdagavond actie voeren tegen de ‘tergend slechte cao-voorstellen'. 

Ook de medewerkers van de distributiecentra (DC’s) in Woerden, Breda, Beilen, Elst en Veghel komen in actie. “Supermarktketen Jumbo wil heel veel verslechteringen doorvoeren. Die moeten van tafel vóór de volgende cao-onderhandelingsronde op 3 maart”, vinden de actievoerders. 

“Jumbo wil totale willekeur bij de inzet van mensen in de DC’s, en lonen die, afgezet tegen inflatie, dalen in plaats van stijgen: 1,5 procent over 18 maanden. De overurentoeslagen zouden vrijwel volledig verdwijnen, mensen moeten op commando van het management langer of korter werken afhankelijk van het seizoen en in de DC’s heerst het ‘jaagsysteem’: elke medewerker moet een minimaal aantal colli verwerken, anders is het een slechte beoordeling en vervolgens exit!”

Loonsverhoging

FNV en de medewerkers willen respect, waardigheid en een ‘fatsoenlijke loonsverhoging van 3 procent per jaar’. DC-medewerkers laten zien dat ze het niet pikken. Er wordt de komende week tijdens de pauze een actie gevoerd.