Zoals elk jaar gingen de Sallandse kinderen dinsdag verkleed langs de deuren om zoveel mogelijk snoep op te halen. Dat het regende, maakte de kinderen weinig uit.

En dat was maar goed ook, want de winkeliers in het centrum hadden allemaal rekening gehouden met flink wat kinderen! Waar de kinderen het hardst heen liepen? Naar Robby’s Snacks natuurlijk. Daar kregen ze zoals elk jaar een gratis zakje patat.

Vanaf 13.00 uur liep het centrum van Raalte snel vol met kinderen die zoveel mogelijk snoep bij elkaar wilde sprokkelen. En wanneer er ergens al een groepje staat te zingen, dan is het natuurlijk snel aansluiten en nog even de laatste zin meezingen.

Patat

Bij Robby’s Snacks stonden er weer dranghekken voor de winkel om de kinderen zo snel mogelijk een zakje patat te kunnen geven zonder dat ze voordringen en andere klanten weghouden uit de cafetaria.

Rond een uur of het drie is het in het centrum een stuk rustiger dan voorgaande jaren. De regen zorgt er (met name door de moeders) voor dat de Leeren Lampe iets eerder opgezocht wordt. Want daar gaat het feest nog even door met het Kindercarnaval.