De donderdagavond van Stöppelhaene in Raalte is uitverkocht. Maandagochtend gingen de laatste honderd kaarten voor het Oogstfeest in de verkoop. Binnen vijf minuten waren alle kaarten weg.

Bijna alle kaarten voor de donderdagavond van Stöppelhaene, met optredens van Marco Borsato en Guus Meeuwis zijn verkocht in Salland. Dat laat Paul Wittenhorst namens de organisatie weten.

“Wij hebben vanaf de start van de kaartverkoop gemonitord wie er kaarten kopen. Bestellers moeten hun NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats, red.) opgeven bij hun bestelling. Ruim 92 procent van de kaarten is verkocht in Raalte en buurtdorpen.”

Lokale verkoop

De kaarten voor Stöppelhaene waren dit jaar binnen no-time uitverkocht, waardoor er geen lokale verkoop van fysieke kaarten is. De kaarten konden alleen online gekocht worden. Dat zorgde op onder andere social media, maar ook onder artikel op Salland Centraal, voor nogal wat verontwaardiging.

Zo vonden sommigen het oneerlijk dat Sallanders geen kans kregen om kaarten te kopen in de winkel en dat er heel veel mensen van buitenaf komen. Daar is volgens de organisatie dus geen sprake van.

Wachtrij

Nadat de organisatie bekend maakte dat Marco Borsato komt optreden, ging de kaartverkoop keihard. Zo hard, dat besloten werd de kaartverkoop tijdelijk stil te leggen tot de tweede artiest bekend gemaakt werd. Toen afgelopen weekend Guus Meeuwis aan het rijtje werd toegevoegd en de kaartverkoop maandagochtend weer van start ging, waren de kaarten binnen een mum van tijd weg.

Al ruim een uur voordat de kaartverkoop hervat werd, stonden mensen in de wachtrij. Sommigen tevergeefs. Dat er mensen wel een kaart kregen terwijl ze pas later in de wachtrij kwamen, is bij de organisatie niet bekend.

Wittenhorst: “Wij werken samen met Paylogic, dit is een gerenommeerd ticketbedrijf dat voor vele grote evenementen tickets verkoopt. Zij hebben een bewezen wachtrij systeem wat ook hier is gehanteerd.”

Geluk

Overigens hadden oplettende kaartkopers nog geluk. Omdat er zo fanatiek geprobeerd werd te kopen, kwamen er, nadat het al uitverkocht was, weer een paar kaarten vrij. Ongetwijfeld omdat sommigen kaarten gereserveerd hadden, maar die reservering verloopt na twintig minuten.