Het carnaval in Lemelerveld staat hoog aangeschreven. Maar liefs vier wagenbouwgroepen uit Lemelerveld doen jaarlijks mee in de grote Raalter optocht. 

Brasil, Goed te Passe, De Paria’s en Simpel gooien jaarlijks hoge ogen en strijden met elkaar om de eerste plaats in zowel Lemelerveld, Raalte en tijdens de Multilight Verlichte optocht op de dinsdagavond in Lemelerveld.

Grote concurrentie

Tijdens de zaterdagoptocht in Lemelerveld wordt de concurrentie alsmaar groter en groter. Met tussen de 70 en 90 startnummers is er aan deelname geen gebrek. Deelnemers uit onder andere Mariënheem, Vilsteren, Raalte, Hoonhorst en Lemelerveld maken de optocht in Lemelerveld tot een waar feest.

Veel bezoekers

Dat het carnaval in Lemelerveld gewaardeerd wordt is ook te zien aan het aantal bezoekers tijdens de avonden. De carnavalsvierders komen niet alleen meer uit Lemelerveld, ook Luttenbergers, Haarlenaren, Hoonhakkers en carnavalvierders uit alle andere Sallandse dorpen weten Residentie Reimink in Lemelerveld te vinden.

Veel DJ's

Het carnavalsprogramma in Lemelerveld kenmerkt zich door de grote variëteit aan DJ’s. De Lemelerveldse Sprokkelaars hebben maar liefst drie verschillende DJ’s met ieder hun eigen carnavalsrepertoire tot hun beschikking. Zet daar een aantal plaatselijke artiesten en Stef Ekkel bij en het feest is compleet.