"Dit doet mij ook pijn", met die woorden maakte Adrie Steenbergen, bestuurslid van Go Ahead Eagles, duidelijk dat de beslissing om trainer Dennis Demmers op non-actief te zetten voor hem geen makkelijke was. 

"Dit zijn moeilijke dagen", zegt Steenbergen tegenover Deventer rtv. Hij stelt dat de club niet anders kon dan het trainerschap Demmers te ontnemen.

"Uit de laatste negen wedstrijden zijn er zeven punten gehaald. Dat wil zeggen dat je er onderweg twintig laat liggen. Ook nog tegen ploegen waarvan wij zeggen: 'was dat nou wel nodig geweest?'. Dat is zwaar teleurstellend."

Negatieve spiraal

Ondanks tussentijdse evaluatie en twee versterkingen (Sarota en Maatsen) in de winterstop bleek in het duel tegen Achilles '29 (1-0 verlies) het tij niet te keren. "Om de negatieve spiraal te doorbreken moesten we een beslissing nemen", verklaart Steenbergen het besluit.

Toch denk het bestuurslid niet dat Demmers te licht was voor het hoofdtrainerschap. "Hij was absoluut niet te licht voor de job. We hebben daar heel goed over nagedacht en vonden hem kwalitatief voldoende. Anders hadden we ook niet voor hem gekozen."

Spiegel

Hij benadrukt daarom dat ook spelers en het bestuur in de spiegel moeten kijken: "het ligt nooit alleen aan de trainer. Het ligt ook aan ons, het bestuur, en aan de spelersgroep." 

Echter zijn bestuur en spelers hun baan niet kwijt, iets dat wel geldt voor Demmers. Steenbergen: "Helaas is het in de voetballerij zo dat er een afreking volgt na een hele slechte serie."

Bekijk video:

Steenbergen: 'Ontslag Demmers doet pijn'
Steenbergen: 'Ontslag Demmers doet pijn'