Iedereen in Deventer die in 1991 geboren is kan bij de Bibliotheek Deventer een gratis jaarabonnement cadeau krijgen.

De bibliotheek heeft de actie opgezet nadat er verwarring was ontstaan over een 'biebpas voor het leven', waar Peter Vosmeijer uit Schalkhaar claimde recht op te hebben.

Vosmeijer zei dat hij recht had op een levenslang lidmaatschap van de bibliotheek op basis van een actie uit 1991. Een groep van 75 baby’s zou recht hebben op een gratis lidmaatschap voor het leven. De Bibliotheek Deventer kan zich de actie echter niet heugen en gaat ervan uit dat het om een misverstand gaat.

"Er is tot op heden geen aanwijzing gevonden en ook medewerkers uit die tijd kunnen zich een dergelijke uitzonderlijke actie niet herinneren. Waarschijnlijk is er verwarring ontstaan omdat het lidmaatschap voor iedereen tot 18 jaar gratis is", klinkt het vanuit de bieb.

Jaar

De Bibliotheek Deventer heeft nu besloten om iedereen uit Deventer die geboren is in 1991 een jaar lang een gratis abonnement te geven. In eerste instantie om de hele situatie positief af te sluiten. "Maar inmiddels worden we er ook gewoon enthousiast van. We willen graag meer jongeren als lid. Die groep is ondervertegenwoordigd. Wij kunnen wel bedenken waarom, maar weten we zeker dat het alleen met ‘geen geld’ en ‘geen tijd’ te maken heeft?"

"Misschien is het een imagokwestie en weten jongeren niet goed wat de bibliotheek hen te bieden heeft?" Het aanbod is geldig voor jongeren uit de gemeente Deventer die geboren zijn in 1991. Om er gebruik van te maken moeten de twintigers 1 juni 2016 met hun identiteitsbewijs naar een vestiging van de Bibliotheek Deventer komen. Het lidmaatschap gaat dan direct in.