60-jarige drankrijder uit Deventer op de bon in Stegeren

Een 60-jarige drankrijder uit Deventer is donderdag aangehouden in Stegeren.

Daarnaast bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek het voertuig onverzekerd.

Omstreeks 16.30 uur controleerden surveillerende agenten op de Coevorderweg in Stegeren de automobilist uit Deventer. Omdat het vermoeden bestond dat hij alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De ademanalyse op het bureau wees 565 Ugl uit. Bij navraag bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bleek het voertuig onverzekerd te zijn.

Proces-verbaal is opgemaakt.

Zwolle

Een beginnend bestuurder uit Heino moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met een snelheid van 133 kilometer per uur over de Ceintuurbaan in Zwolle scheurde. Daar is slechts 70 kilometer per uur toegestaan. 

Omdat deze weg in de bebouwde kom ligt, zal hij standaard aangemeld worden bij het CBR voor de een verplichte cursus (EMG).

Ommen

Op de N348 tussen Ommen en Lemelerveld raakte donderdag een hardrijder zijn rijbewijs kwijt. Een automobilist uit de gemeente Emmen reed met een snelheid van 147 kilomter per uur waar 80 is toegestaan.

Bij de controle werden verder zes snelheidsovertredingen beboet en reed er één iemand over een doorgetrokken streep.

Donderdagavond werd in Ommen ook een man in beschonken toestand van de weg gehaald. Hij werd staande gehouden aan de Coevorderweg. De man blies 565 Ugl op het bureau, terwijl 220 Ugl de maximaal toegestane hoeveelheid is.

Dit was niet de enige overtreding, want hij reed ook nog eens zonder geldig rijbewijs en zonder verzekering.

Lees meer over:
Tip de redactie