Ouders willen nieuwe woonvorm voor psychisch kwetsbaren in Deventer

Een groep ouders heeft in Deventer het initiatief genomen om te onderzoeken of er behoefte is aan een woonvoorziening voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

De ouders zijn geïnspireerd door de woonprojecten van Stichting Wonen en Psychiatrie in Twente. De initiatiefgroep verwacht dat er behoefte is aan deze voorziening naast het bestaande aanbod van begeleid of beschermd wonen.

Zij willen zorg die gericht is op herstel en participatie en aansluitend op de behoefte van de patiënt. De voorziening moet mensen de gelegenheid bieden zo zelfstandig mogelijk te wonen en te leven. Het moet gaan om kleinschalige woonvoorziening die bestaat uit geclusterde zelfstandige units met een gemeenschappelijke ruimte en een huiselijke sfeer.

Belangrijk onderdeel is professionele ondersteuning en met een "24/7 aanwezigheid". Doelgroep zijn mensen met chronische problemen die gerelateerd zijn aan vatbaarheid voor een psychose, schizofrenie en autisme. Hierdoor verkeert men vaak in een sociaal isolement waardoor wonen in de omgeving van ouders en familie van groot belang is.

Geïnteresseerden

De initiatiefgroep is op zoek naar ouders en andere belanghebbenden die geïnteresseerd zijn in een dergelijke woonvorm voor Deventer en omgeving. Mensen die een actieve rol willen in het initiatief zijn ook van harte welkom.

Bij voldoende interesse gaat de initiatiefgroep in gesprek, onder andere met de gemeente Deventer en woningcorporaties.

Lees meer over:
Tip de redactie