Naast Team Lef kent de Roparun dit jaar nog een Sallandse bijdrage. Een aantal oud-leden van Lef loopt met het Zwolse team Run2Day van Hamburg naar Rotterdam. Een route van 564 kilometer. 

“In 2014 heb ik voor het eerst deelgenomen aan de Roparun. Samen met Team Lef heb ik als chauffeur/navigator deelgenomen aan de route Parijs - Rotterdam, een onvergetelijke ervaring”, vertelt Margreeth Rebers uit Raalte.

“Samen met een aantal deelnemers van editie 2014, Mirjam, Emily en Melanie, mijmerden we al een poosje over hoe gaaf het zou zijn om met een team vanuit Hamburg te starten. De afstand is weliswaar ruim 40 kilometer verder, maar vanaf Hardenberg tot zeg maar Apeldoorn ga je door min of meer je ‘eigen regio’, iets wat ons ontzettend aansprak.”

Estafette

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker.  Het motto van de loop is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

De start is op zaterdag 14 mei en het team hoopt op maandag 16 mei (2e Pinksterdag) na ruim 48 uur non-stop te hebben hardgelopen, te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. 

Een Roparun-team bestaat uit acht lopers, die ieder gemiddeld ongeveer 65 kilometer hardlopen. Daarnaast bestaat een team uit een groot aantal mensen met ondersteunende taken, te denken valt aan chauffeurs, verzorgers en cateraars. Een gemiddeld team bestaat uit 25 personen.