Reclamemasten A1 bekritiseerd vanuit Epse

Kritiek uit onverwachte hoek op de mogelijke plaatsing van reclamemasten langs de A1. Een aantal inwoners uit Epse, waaronder de voorzitter van de dorpsraad en een raadslid van de gemeente Lochem, hebben hun ongenoegen over de plannen laten blijken in een brief aan de Deventer raad. 

Woensdagavond wordt er in de raad gesproken over de masten en komt er mogelijk ook een besluit. Reden voor een aantal inwoners van buurtgemeente Lochem om de raad van hun standpunt te voorzien in een brief. De brief is ondertekend door de voorzitter van de Dorpsraad Epse, E.R. Oldenboom, Lochems PvdA-raadslid Israel en inwoners J. van Rheenen en E. Joolen.

"Wij zijn van mening dat reclame-uitingen langs de A1 in de buurt van Deventer en Epse een vorm van visuele verrommeling is", stelt het viertal. "Waar rommel ligt, vormt zich al snel een vuilnisbelt. Wij vrezen dat dit verdere stappen zijn op weg naar een visuele vuilnisbelt, zoals er helaas te veel te vinden zijn langs de Nederlandse snelwegen."

De schrijvers vinden de masten niet passen bij Deventer. "Wil Deventer vooral bekend zijn om groene imago, zijn fraaie waterfront, of als aantrekkelijke parkeerplaats? Het doet afbreuk aan het imago van Deventer, ooit de groenste stad van Europa genoemd. Wij roepen u dan ook op om dit plan af te wijzen."

Lees meer over:
Tip de redactie