De NS-poortjes op het centraal station van Deventer staan op drukke momenten een soepele doorstroom in de weg. Een extra uitgang zou oplossing kunnen bieden. 

Dat stellen de fracties van PvdA en CDA. Volgens hun komen de veiligheid en reizigersgemak komen daarbij in gevaar.

De partijen hebben gezamenlijk vragen gesteld aan het college over de situatie op het station. "Op bepaalde momenten valt nu op dat het erg druk is in de stationshal, door de grote stroom mensen die vanaf de perrons richting de uitgangen en de gesloten poortjes loopt bij aankomst in Deventer", stellen Rob de Geest (PvdA) en Wietse Burger (CDA).

Perron 1

Beide heren stellen dat een extra uitgang aan het eind van het 'nieuwe' perron 1 een oplossing zou kunnen vormen. "Een deel van de voetgangersstroom zou dan op het eind naar een uitgang kunnen, richting stationsplein, de Leeuwenbrug en de Saxion en Aventus." De Geest en Burger hopen dat het college bovengenoemde optie mee willen nemen in gesprekken met de NS.

Daarnaast willen ze ook weten hoe het verstrekken van passantenpassen inmiddels is verlopen en wat de stand van zaken is met het oog op een extra verbreed poortje aan de kant van het busplein.