Graffiti-artiesten kunnen sinds afgelopen vrijdag volop hun gang gaan in het Godebald park in Keizerslanden. Daar is namelijk de eerste officiële graffiti-vrijplaats van Deventer geopend, op het gemaalgebouw.

De realisatie van een vrijplaats is volgens Johan Wagho van Stichting Graffitiforum Deventer een mooie ontwikkeling om mensen kennis te laten maken met de graffitikunst. "Mensen die zich hier mee bezig houden, kunnen beter op een toegewezen plek spuiten in plaats van op een willekeurige muur in de stad", stelt hij tegenover Deventer rtv.

Drie locaties

Eerder besloot het college al op drie locaties graffiti te gedogen. Het oude ijsbaanterrein, de hangplek op de Batenburg in Colmschate en de muur bij het gemaal in het Godebald park. Die laatste is nu dus omgezet naar een graffiti-vrijplaats.

Sinds de raad op 12 maart 2015 het beleidsplan 'Uit de kunst' heeft aangenomen, is er het nodige veranderd met het oog op het graffitibeleid. Voor het slagen ervan is ook het forum opgezet. "Het Forum speelt een belangrijke rol binnen de aanpak en bestaat voor een groot deel uit Deventenaren die al decennia deel uit maken van de Deventer graffiti- en hiphopscene", vertel Wagho. "Hierdoor is het voor hen mogelijk te communiceren met de veelal anonieme groep mensen."