De stichting Vrienden van het Poolse Kind uit Raalte is sinds eind vorig jaar gestopt met zijn activiteiten wegens een opeenstapeling van problemen.

Dat komt omdat de vrachtkosten op het vervoer van kleding te hoog zijn en omdat er geen bruikbare materialen meer gehaald kunnen worden bij de RSR. In het verleden haalde de stichting nog goede tweedehands mobieltjes en andere hulpmiddelen op.

Maar de laatste tijd haalde de stichting, naar eigen zeggen door de economische crisis, alleen maar materiaal op wat nauwelijks of helemaal niet meer te repareren was.

"Verder zijn, dankzij sponsoren, jarenlang 300 tot 500 kerstpakketten gemaakt, maar die benodigde financiën zijn op", laat Piet Ramaaker namens de stichting weten. "Begin december zijn nog 300 pakketten gemaakt, die werden uitgereikt aan alleenstaande moeders met gehandicapte kind(eren)."

Boerderij

Alsof dat nog niet alles was, moest de stichting ook nog hun werkruimte in een boerderij verlaten. "De boerderij kwam in andere handen en dus moesten we per 1 oktober de ruimte verlaten." Bedankje De stichting, die in 1982 werd opgericht, heeft jarenlang mede dankzij vele vrijwilligers geweldig werk gedaan.

"Maar dat zou niet gekund hebben zonder de inbreng van kleding, meubels, huiswaar en dergelijke door de bevolking van Raalte en omgeving. De stichting Vrienden van het Poolse kind dankt hierbij van harte de al die mensen die jarenlang tweedehands goederen hebben verzameld."