Medewerkers metaalbedrijf Ardagh in Deventer leggen werk neer

Medewerkers van metaalbedrijf Ardagh in Deventer houden vanaf woensdag een tweedaagse staking.

Dat hebben FNV Metaal en CNV Vakmensen uitgeroepen.

De medewerkers staken tegen de "afbraakvoorstellen" van de werkgevers. "De medewerkers van Ardagh verdienen een cao met verbeteringen in plaats van verslechteringen", zeggen de vakbonden.

De medewerkers willen met de staking meer zeggenschap over hun werktijden en een hoger loon afdwingen. Ook eisen zijn reparatie van de WW, "zoals afgesproken", en regelingen die het mogelijk maken de AOW-leeftijd te halen. 

Intimideert

"De directie van Ardagh intimideert hun medewerkers en dat vind ik diep triest", zegt Anton Meijerman, bestuurder van CNV Vakmensen. 

"De werkgevers in de metaal hebben ons min of meer teruggestuurd naar de bedrijfspoorten en fabrieksterreinen. Ik weet zeker dat onze onderhandelaars met elk serieus aanbod van het gewenst niveau zijn te porren om de onderhandelingen te hervatten. Hun laatste reactie leggen we nu eerst terug naar onze leden", aldus Meijerman.

De stakingen bij Ardagh maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Sinds mei vorig jaar zijn al 37.500 stakingsdagen geteld. De stakingen stoppen pas als er een fatsoenlijke cao voor de 140.000 werknemers in de grootmetaal is afgesloten.

Lees meer over:
Tip de redactie