Mantelzorgers Olst-Wijhe laten financieel cadeautje van gemeente liggen

In Olst-Wijhe hebben vorig jaar maar heel weinig mantelzorgers een cadeau bij de gemeente opgehaald. Dat schrijft de ambtenaren-nieuwssite Binnenlands Bestuur. 

Vorig jaar haalden honderd mantelzorgers hun beloning op. Het jaar er voor waren dat er vijfhonderd. Binnenlands Bestuur zegt het niet over Olst-Wijhe specifiek, maar concludeert in het algemeen dat gemeenten hun mantelzorgers maar moeilijk weten te vinden.

Geld

Binnenlands Bestuur zegt ook dat mantelzorgers door gemeenten heel verschillend gewaardeerd worden. Toch krijgen alle gemeenten er veel geld voor. Het rijk trekt er dit jaar 100 miljoen voor uit, ten opzichte van 70 miljoen vorig jaar. In Olst-Wijhe kregen mantelzorgers in 2014 een beloning van 200 euro. Vorig jaar was dat slechts 30 euro. 

Mantelzorgers zijn mensen die vrijwillig hulp verlenen aan familie, vrienden of bekenden. Als je je ouders voorthelpt, of bijvoorbeeld de buren, dan ben je mantelzorger. Ouders die zieke kinderen helpen of bijvoorbeeld jonge kinderen die chronisch zieke ouders helpen, zijn ook mantelzorgers. 

Lees meer over:
Tip de redactie