Scholen in Deventer en Raalte aangemerkt als 'excellent'

De school De Linde voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in Deventer en omstreken en de Openbare Basisschool De Vogelaar in Raalte hebben maandag het  predicaat "Excellente School" ontvangen.

Excellente scholen zijn scholen die over de volle breedte uitstekende resultaten halen. Deze scholen zijn de koplopers en rolmodellen waaraan andere scholen zich kunnen optrekken.

Directeur Joke Tijhuis van De Linde is zeer trots op de leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel die "dit fantastische resultaat hebben bereikt".

"Excellent onderwijs haalt het maximale uit alle leerlingen; de jury erkent dat in een meer dan uitstekend juryrapport. Het is dit jaar voor het eerst dat de organisatie van het traject onder verantwoordelijkheid van de inspectie van het Ministerie van Onderwijs valt, extra mooi dat onze school binnen dit kader is genoemd als excellent en dat wij ons officieel een uitzonderlijk goede school mogen noemen", zegt Tijhuis verheugd.

Raalte

De Vogelaar in Raalte-Noord mag zich ook de komende drie jaar weer een excellente school noemen. De school had de predicaat de afgelopen jaren ook al.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland, heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend. 

Leesonderwijs

De landelijke en onafhankelijke jury kijkt naar de toename van vaardigheden of kennis van leerlingen op een school en welke bijdrage de school daaraan levert. Daarnaast is de manier waarop een school zich onderscheidt op een specifiek onderwijsgebied onderzocht. Voor De Linde is dit het leesonderwijs. 

Het team van De Linde zorgde ervoor dat de leerlingen een dag met een "gouden randje" beleefden. Natuurlijk met taart en (alcoholvrije) champagne, maar ook met een feestelijk programma en hoog bezoek. Op de locatie van het SO (voor de leerlingen van 4 tot ongeveer 12 jaar) kwamen burgemeester Andries Heidema het team en de leerlingen feliciteren.

Daarna volgde een feestelijk, interactief voorleesmoment voor de leerlingen, verzorgd door niemand minder dan actrice en zangeres Gerda Havertong. Als echte VIP kwam ze natuurlijk aan in een prachtige limousine.

Feestvreugde

Op de VSO-locatie (leerlingen vanaf 12 jaar) kwamen twee bedrijven (Crêpes & Smoothies en IJZ en SO) waarmee De Linde samenwerkt, de feestvreugde verhogen. In het feestelijk ingerichte restaurant aan de Rubensstraat trakteerden zij de feestende leerlingen en het trotse team op allerlei feestelijke, lekkere dingen.

In totaal hebben maandag 130 scholen in Nederland te horen gekregen dat zij zich de komende drie jaar "excellent" mogen noemen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie