Raalte start onderzoek naar tevredenheid over dienstverlening

De gemeente Raalte start een onderzoek naar de klanttevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening.

Het onderzoek Waar Staat je Gemeente is een landelijk onderzoek waarin de gemeente wordt onderzocht op de gemeentelijke dienstverlening en thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie inwoner – gemeente, en zorg en welzijn.

In de week van 18 januari krijgen 1.800 inwoners uit de gemeente Raalte een vragenlijst met een uitnodigingsbrief om deel te nemen aan het onderzoek. "Met dit onderzoek willen we onze prestaties als gemeente onder de loep nemen. De resultaten nemen we zeer serieus en gebruiken we om onze dienstverlening verder te verbeteren", aldus burgemeester Martijn Dadema.

Vragenlijst

Het onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst, die de deelnemers digitaal kunnen invullen en daarnaast een enquêteur die een aantal weken in de publiekshal aanwezig is om de bezoekers naar hun ervaring met de gemeentelijke dienstverlening te ondervragen.

Voor het onderzoek is een zogenaamde representatieve steekproef van 1.800 inwoners getrokken om een betrouwbaar beeld neer te kunnen zetten. Dit betekent dat de adressen persoonlijk worden aangeschreven. De resultaten zijn naar verwachting in april bekend. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau PON.

Lees meer over:
Tip de redactie