OM eist acht jaar voor gewelddadige woningoverval in Wijhe

Het OM heeft in hoger beroep celstraffen van acht jaar geëist tegen twee mannen van inmiddels 28 en 22 jaar wegens een zeer gewelddadige woningoverval in Wijhe.

De twee mannen worden ook verdacht van een aantal andere, minder ernstige, feiten.

Bij de overval op 11 maart 2014 waren twee hoogbejaarde broers het slachtoffer. De verdachten drongen op de bewuste dag rond 21.00 uur de woning in Wijhe binnen. De bewoners, twee broers van 85 en 82 jaar, werden geschopt, geslagen en bedreigd met een pistool en een mes. Ze werden gekneveld achtergelaten.

De buit bestond uiteindelijk uit geld, een sleutel en een glucosemeter. De oudste broer liep voornamelijk letsel op door het afweren van klappen. De jongste werd met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis. De rechtbank veroordeelde de oudste verdachte tot zes jaar cel en sprak de ander vrij.

Bewijs

De verdachte die veroordeeld werd stelde hoger beroep in; in de zaak van de vrijgesproken verdachte ging het OM in hoger beroep. De advocaat-generaal vindt dat er voldoende bewijs in het dossier zit dat beide verdachten linkt aan betrokkenheid bij de overval.

Beide verdachten zijn geen onbekende voor justitie. Zij zijn eerder veroordeeld voor gewelds- en vermogensdelicten. In het nadeel van verdachten wordt meegewogen dat zij geen verantwoording willen nemen voor wat zij hebben gedaan.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.

Lees meer over:
Tip de redactie