VVD Raalte betreurt vertrek Ben Nijboer

De VVD fractie in Raalte betreurt dat Ben Nijboer besloten heeft om zijn lidmaatschap van de VVD op te zeggen en uit de fractie te stappen.

"Ben heeft zich jaren ingezet voor de VVD Raalte en deze beslissing kwam voor ons dan ook als een onaangename verrassing", laat de partij weten.

Nijboer laat weten zijn besluit niet te baseren op één onderwerp, maar op een stapeling van keuzes, ontwikkelingen en incidenten waar hij zich niet mee kan én wil verenigen. "Ik kan veel onderwerpen aangeven waar de schoen voor mij is gaan wringen, maar dat zal ik maar niet doen", zei hij. 

Hij benadrukt wel, dat dit besluit hem vooral moeite heeft gekost, omdat hij naast zijn kritiek op de landelijke VVD wel trots is op de kwaliteit en sfeer van de lokale fractie. "Dat is een goed team, waar ik met pijn in het hart nu uitstap." 

Maat is vol

Nijboer heeft erg grote moeite met de landelijke VVD. "De maat is gewoon vol en dan is dit de consequentie waar ik niet voor weg wil lopen." Nijboer blijft vooralsnog wel aan als raadslid. Over enkele weken geeft Nijboer verdere duidelijkheid.

De fractie zegt zo spoedig mogelijk een beslissing te nemen over de nieuwe rolverdeling.

Lees meer over:
Tip de redactie