Plan voor N35 twee keer zo duur volgens GroenLinks

Het gepresenteerde plan voor de verbeterde doorstroming van de N35 is twee keer zo duur als het plan van zes jaar geleden, waar toen geen geld voor was.

Dat schrijft GroenLinks Raalte op haar website.

"Het voorgestelde 'halve Klaverblad' zorgt voor verdubbeling van kosten en zal, na een korte periode van ontlasting, voor verergering van de verkeersproblemen voor het lokale verkeer zorgen. De meer urgente problemen bij de kern Mariënheem hebben daarbij nog geen aandacht gehad. Terwijl daar toch ook geïnvesteerd moet worden.", aldus de partij.

"Sterker nog als dit plan doorgaat ligt er straks een snelweg op 2,5 meter boven het maaiveld tussen twee woongebieden die samen een woonkern zouden moeten vormen." GroenLinks is voor verdiepte aanleg van de N35 met het lokale verkeer op maaiveldniveau.

Lokale verkeer

"Aansluiting van de N348 op de N35 mag niet ten nadele van het lokale verkeer of van de oplossing voor de kern Mariënheem zijn. Een aansluiting via het industrieterrein Oost is ook een oplossing. Verdiepte aanleg is het meest doordacht en onderbouwd."

GroenLinks wil het bespaarde geld gebruiken om Mariënheem te ontlasten en een veel beter en fijnmazig fietsnetwerk te ontwikkelen. "Het is gewoon mogelijk om zowel de verkeersdoorstroming te verbeteren, recreatief aantrekkelijker te worden en de veiligheid van fietsende scholieren en ouderen te verbeteren."

Lees meer over:
Tip de redactie