Bezoekersrecord Burgerweeshuis in 2015

Het Burgerweeshuis heeft in 2015 een jaar vol bezoekersrecords gekend. De grens van zestigduizend bezoekers werd voor het eerst behaald en op een haar na tikte het Deventer poppodium zelfs de zeventigduizend bezoekers aan.

"Met een programmering van de Deventer huiskamer tot aan een vol plein op het Grote Kerkhof hebben we in 2015 Deventer goed op de kaart gezet. Bezoek komt vanuit heel het land naar Deventer voor ons pop, rock en dance-programma", aldus Mano Scherpbier, directeur van het Burgerweeshuis.

Op alle fronten stegen de bezoekersaantallen in 2015, van de concerten tot dance-avonden tot de festivals en evenementen binnen en buiten de deur. De groei in het bezoekersaantal zit voor het Burgerweeshuis vooral in de evenementen op locaties buiten het podium.

Voorbeelden hiervan zijn huiskamerfestival Muziek bij de Buren, de Grote Kick-Off als seizoensopener en festival Hoogtevrees als afsluiter van het seizoen. De Grote Kick-Off en Hoogtevrees vallen onder de noemer 'dEVENTer<30', de samenwerking tussen VVV/Evenementenbureau Deventer en het Burgerweeshuis.

De focus voor 2016 blijft hetzelfde: een aantrekkelijk pop- rock- en danceprogramma neerzetten voor Deventer, met landelijke allure. Met twee uitverkochte concerten en een uitverkocht dansfeest op een bijzondere locatie in de eerste week van januari is de kop er af.

Verbouwing

Het jaar 2016 zal daarnaast in het teken staan van de financiering van de noodzakelijke verbouwing van het Burgerweeshuis.

"De huidige huisvesting van het Burgerweeshuis voldoet niet langer aan de hedendaagse eisen van publiek, bands en exploitatie. Hierdoor wordt het steeds lastiger om de kwaliteit te garanderen waar het Burgerweeshuis voor staat", licht Scherpbier toe.

Lees meer over:
Tip de redactie