De renovatie en verbouwing van het Trefpunt in Laag Zuthem lijkt er te komen. Op 28 januari neemt de gemeenraad een definitief besluit. 

De gemeenteraad liet maandagavond tijdens de Raadspleinsessie weten achter het plan te staan om 310.000 euro beschikbaar te stellen. Als alles volgens planning verloopt, kan de stichting het dorpshuis nog voor de zomer openen.

Subsidie

Tientallen Laag Zuthemers waren maandagavond met de bus naar de vergadering gekomen om te laten zien hoe groot het draagvlak is binnen het dorp en hoe graag zij het dorpshuis willen opknappen. Het huidige Trefpunt is in 1984 gebouwd met behulp van subsidie van de gemeente Heino.

Na ruim dertig jaar nauwelijks geïnvesteerd te hebben in groot onderhoud van het gebouw, is het volgens de stichting tijd voor een grondige renovatie waardoor het dorpshuis weer dertig jaar verder kan. Het gebouw heeft vooral een ontmoetingsfunctie. Het trefpunt is een belangrijke schakel voor het behoud van sociale cohesie in het dorp. Om de verbinding met het dorpscentrum makkelijker te maken, is het Trefpunt straks ook vanuit de achterzijde te betreden. Daar is ook de ingang voor de fysiotherapie, fitness, en vergaderruimte.