'Iedereen Actief' verzekerd van steun NSGK

Tijdens het Special Olympics-evenement in Sportcentrum Tijenraan in Raalte is afgelopen zaterdag de eerste samenwerkingsovereenkomst 'Nieuwe Stijl' ondertekend. Er komt 82.000 euro beschikbaar om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking kunnen sporten. 

Ingrid Tuinenburg, directeur NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), en Kees van Hoof, voorzitter Deventer Sportploeg, zetten hun krabbel, waardoor steun voor het programma 'Iedereen Actief' werd verzekerd.

Iedereen Actief zorgt ervoor dat kinderen, jongeren en volwassen met een beperking kunnen sporten en mee kunnen doen in de samenleving met mensen zonder beperkingen.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats onder toeziend oog van wethouders Gosse Hiemstra (Raalte), Robin Hartog-Heys (Deventer) en Herman Engberink (Olst-Wijhe).

Kennis

Ook directeur Ruud Verbunt van Special Olympics Nederland was ook aanwezig. Directeur NSGK Ingrid Tuinenburg is blij met de samenwerking. "Het gaat niet alleen om geld. We willen als NSGK heel graag samenwerken door bijvoorbeeld ook onze kennis en expertise te delen. Bovendien kunnen we gebruik maken van elkaars netwerk."

"Dat is wat we bedoelen met 'nieuwe stijl'", zegt Tuinenburg. "Het maakt dit tot een heel kansrijke samenwerking. We streven immers hetzelfde doel na: een samenleving waarin je alles samen doet. Sport is laagdrempelig en verbindt mensen met en zonder beperking."

Cheque

Tuinenburg overhandigde Kees van Hoof ter plekke een cheque van maar liefst 82.000 euro. "Dat geld is bepaald niet alleen bedoeld voor de Deventer Sportploeg hoor", lacht Van Hoof. "Het wordt vooral ingezet voor Iedereen Actief. Met dit geld kunnen we de komende twee jaar opnieuw mooie evenementen en acties organiseren in Salland om kinderen en volwassenen met en zonder beperking samen kennis te laten maken met allerlei sporten."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie