Natuurspeelplek op de Worp krijgt subsidie

De provincie Overijssel gaat meebetalen aan een natuurspeelplaats op de Worp. Het plan voor de speelplek kan rekenen op 75.000 euro subsidie. Het wordt daarmee onderdeel van het project Cool Nature. 

De natuurspeelplek moet ontstaan in het Worpplantsoen. Het plan hiervoor werd in het voorjaar van 2015 aangedragen bij de Werkgroep Waanders, die de ruim 120.000 euro die Willem Waanders aan de gemeente naliet voor verfraaiing van het plantsoen beheert.

De provincie heeft het plan inmiddels omarmd. Daarmee wordt het één van de vier nieuwe natuurspeelplatsen waar in totaal 244.000 euro subsidie voor wordt verleend. De andere drie komen in Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden.

Kinderen

De provincie wil samen met bewoners, en met name kinderen, deze speelnatuur realiseren. De natuurspeelplaatsen worden zo ingericht dat kinderen uitgedaagd worden tot natuurlijk spelen. Ze komen dichtbij woonwijken en zijn tenminste twee hectare groot.

De natuurspeelplaatsen zijn erop gericht om kinderen de mogelijkheid te bieden om dichtbij huis in een natuurlijke omgeving te spelen. Daarnaast worden met de speelplaatsen ook de natuurkwaliteit, biodiversiteit en mogelijk ook de waterberging versterkt.

Aanleg

"Wat het project zo uniek maakt is de manier waarop de kinderen betrokken worden bij de aanleg van de natuurspeelplaatsen", stelt gedeputeerde Hester Maij. "Kinderen ontwerpen mee hoe het terrein eruit gaat zien. Hiermee wil de provincie kinderen meer betrekken bij natuur en landschap en ze bewust maken van het grote belang van een groene omgeving. Spelen in een groene avontuurlijke omgeving draagt ook bij aan de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen."

De werkzaamheden op de Worp gaan waarschijnlijk dit jaar nog van start.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie