Twee grote reclamezuilen bij de opritten van de A1 versterken een aantal belangrijke ontwikkelingen in Deventer. Dat stelt de stichting Bedrijvenparkmanagement Deventer. "Wij juichen de komst van twee reclamezuilen bij de opritten van de A1 toe", aldus voorzitter Arjen Vels.

Vels heeft de Deventer gemeenteraad aangeschreven in de hoop dat zij voor het plan stemt om de twee zuilen te gaan plaatsen.

"Deze passen namelijk bij de inspanningen die we samen met de gemeente ondernemen om onze duurzame maakstad zichtbaarder te maken", meent Vels.

"Bij te weinig mensen van buiten (maar ook van binnen) Deventer is bekend dat we naast een historische binnenstad, ook een bijzonder ondernemende stad zijn. We mogen dat best uitstralen", aldus de voorzitter.

"Bijvoorbeeld om nieuwe ondernemers te motiveren zich te vestigen in onze stad. Daarnaast tekent zich landelijk een tekort aan goed opgeleid, veelal technisch, personeel af. Juist vanaf de A1 kunnen we aan een groot publiek en dus ook potentiële toekomstige medewerkers laten zien wat we in huis hebben", onderbouwt de voorzitter zijn standpunt.

Ontwikkelingen

De reclamezuilen moeten volgens Bedrijvenparkmanagement Deventer extra attentiewaarde aan de bedrijvigheid van Deventer geven. "De zuilen versterken enkele in onze ogen belangrijke ontwikkelingen voor Deventer"

Volgens Vels liggen vooral rond de Deventerweg kansen voor een betere beleving en profilering van deze hoofdentree van Deventer. "Partijen die daarvoor in de markt zijn, zijn gebaat bij duidelijke herkenbaarheid vanaf de snelweg", stelt hij. Om de komst van het truckpont tot een succes te maken, dient deze volgens Vels ook duidelijk aangegeven te worden vanaf de snelweg.