De politie heeft een verdachte aangehouden in de zaak rondom de dood van Joël Alfarez uit Deventer. Het gaat om een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats die zichzelf heeft gemeld bij de politie. 

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij in Zutphen die leidde tot de dood van de 23-jarige Deventenaar.

Het steekincident vond plaats op donderdagmiddag 31 december op een parkeerplaats, Joël Alvarez overleed enkele uren later in het z

iekenhuis. Door een getuige is gezien dat het slachtoffer op Oudejaarsdag een conflict had met twee andere mannen. Sinds die dag is een groot rechercheteam bezig met het onderzoeken wie deze mannen zijn, wat de aanleiding van het conflict was en wat er precies gebeurd is die middag.

Sporenonderzoek

Er is grondig sporenonderzoek verricht en veel mensen uit de omgeving van het slachtoffer zijn gehoord. Ook werden mensen onder andere via www.politie.nl en woensdagavond via het opsporingsprogramma Bureau GLD nadrukkelijk opgeroepen om zich te melden als men meer wist over de andere betrokkenen of de aanleiding van het conflict.

Uiteraard zet het rechercheteam het onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte voort en zal nu onderzocht worden wat de rol van de vanochtend aangehouden verdachte was bij het conflict. De man is ingesloten voor verhoor.