De vier voorstellingen die tijdens het Theaterweekend in de Deventer Schouwburg worden opgevoerd, zijn bekend. De acts Macbeth, Thank God It's Saturday, Heimwee Liederen en Vetter dan Vet staan op het programma.

Een bezoekje aan zo'n voorstelling kost tien euro. In het derde weekend van januari 2016 vindt het Theaterweekend plaats. Ook de Deventer Schouwburg zet de deuren open.

Zaterdag 16 januari is er een spannende Macbeth van toneelgezelschap De Toneelmakerij & dansgezelschap ICKamsterdam en kunnen liefhebbers van stand-up comedy genieten van een speciale editie van Thank God It’s Saturday met comedians Kees van Amstel, Omar Ahadaff en Lucinda Sedoc.

Zondag 17 januari is het lachen geblazen voor iedereen vanaf zes jaar bij Vet Kindercabaret en treden Gülseven Medar, Karsu en Ilda Simonian op met Theater Rast, Nederlands Blazers Ensemble en reART Collective in het bijzondere concert Heimwee Liederen.

Achter de schermen

Naast de vier voorstellingen is er nog veel meer te beleven. Op zaterdag 16 januari kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen tijdens een van de gratis rondleidingen en na afloop van Macbeth is er een nagesprek met de makers van de voorstelling.

Zondagmiddag 17 januari wordt de schouwburg omgetoverd tot een Turks koffiehuis en vindt de opening plaats van de tentoonstelling 50 jaar migratie in Deventer. Alle extra activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Voor de rondleidingen is reserveren verplicht. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per rondleiding.