Deventer heeft dinsdagavond de aftrap verricht voor haar campagne als speelstad voor het EK Vrouwenvoetbal 2017. Met de slogan 'Deventer moves you' wil de gemeente zoveel mogelijk aandacht krijgen voor het evenement.

Deventer is in 2017 één van de speelsteden van het EK Vrouwenvoetbal. In de Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, worden meerdere groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Deventer, Go Ahead Eagles, VVV Deventer en Sportbedrijf Deventer. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Deventer Schouwburg verrichte de burgemeester samen met drie vrouwlijke voetballers van FC RDC de aftrap voor de EK-campagne.

Vanaf dit jaar gaan bewoners en bezoekers van Deventer hier veel van merken. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie werden bezoekers bij de ingang van de schouwburg uitgenodigd om in beweging te komen.

Door middel van een aantal fietspompen werd virtueel een enorme voetbal opgepompt die te zien was in het promofilmpje van ‘Deventer moves you’.

Eagles

"Met de campagne 'Deventer moves you' brengen we Deventer in beweging", stelt Go Ahead Eagles, één van de initiatiefnemers van de campagne.

"De aanwezigheid van de grote voetbal bij de bestaande evenementen en acties met (amateur en professionele) sportclubs, bedrijven en instellingen maakt het EK zichtbaar. Het motiveert inwoners van onze gemeente en regio om meer te bewegen en gezonder te leven."